Thuiskok

Oikimchi

Na mijn eerste kennismaking met kimchi in Parijs, duurde het heel wat jaren voor ik het in Nederland at. Dat was bij goede vrienden die ons inwijdden in de Zuid-Koreaanse keuken. Sindsdien hoop ik altijd op Koreaans als we bij hen eten. Ik heb een makkelijk recept gekozen met komkommer dat geen dagen fermentatie vraagt en dat u makkelijk kunt integreren in uw lunchtrommel of maaltijd. Ae Jin Huys adviseert dunne komkommers te gebruiken die u bij de Turkse groenteboer vindt, omdat die minder vocht bevatten. Gochugaru is Koreaans chilipoeder en u vindt het in de toko.

Was de komkommers en dep ze droog met een schone handdoek. Snijd ze in schijfjes van een centimeter dik. Meng het zout met de komkommer en laat tien minuten pekelen. Het bieslook versnijd je naargelang je voorkeur in rolletjes van vier centimeter lang of in fijne ringetjes. Meng alle ingrediënten. Bewaar afgesloten op kamertemperatuur gedurende enkele uren alvorens het in de koelkast te zetten. Serveer als bijgerecht op zijn Koreaans, of tussen je boterham voor een exotische toets.