Max Verstappen verlengt contract bij Red Bull tot en met 2023

Verstappen blijft bij Red Bull, waarvoor hij sinds 2016 rijdt. Daarmee komt een einde aan de speculaties dat hij naar Mercedes of Ferrari zou overstappen.
Max Verstappen vorig jaar in Abu Dhabi.
Max Verstappen vorig jaar in Abu Dhabi. Foto Hassan Ammar/AP

Max Verstappen heeft zijn contract bij Red Bull Racing verlengd tot en met 2023. Dat kondigde de Formule 1-coureur dinsdag aan op Twitter. Daarmee komt een einde aan de speculaties dat de 22-jarige Verstappen zijn carrière zou voortzetten bij concurrenten Ferrari of Mercedes.

Verstappen werd in 2014 opgenomen in het juniorprogramma van Red Bull, dat hem in de Formule 3 liet rijden. In 2015 kwam hij in de Formule 1 bij Toro Rosso, het b-team van Red Bull. In 2016 stapte hij na vier races over naar Red Bull Racing.

Bij zijn eerste race voor Red Bull Racing, de grote prijs van Spanje, finishte hij gelijk als eerste. Sindsdien won Verstappen nog zeven races. In 2019 boekte Verstappen drie overwinningen en eindigde hij als derde in de wereldtitelstrijd.

„We zijn deze reis samen begonnen en Red Bull heeft mij gesteund vanaf dag één”, schrijft de coureur op Twitter. „Ons doel is om te gaan voor het wereldkampioenschap.”

Correctie (7 januari 2020): In een eerdere versie van dit bericht stond dat Max Verstappen bij zijn debuut de grote prijs van Spanje won. Dat moest bij zijn debuut voor Red Bull Racing zijn. Dat is aangepast.

Twitter avatar Max33Verstappen Max Verstappen Very proud and happy that @redbullracing will stay my home until 2023. We started this journey together and they have supported me from day 1. I want to win with @redbull and @HondaRacingF1, our goal is to fight for a World Championship together. The best is yet to come! #YesBoys https://t.co/gal9QVTEFO