Recensie

Recensie Film

Lichtgewicht thriller vol plotwendingen

Thriller De minnares van een rijke zakenman wordt dood aangetroffen in een hotelkamer met hem er bewusteloos naast. De kijker moet er via de vele plottwists in ‘Il testimone invisibile’ achter komen hoe dat zit.

De succesvolle zakenman Adriano (Riccardo Scamarcio) wordt verdacht van moord in ‘Il testimone invisibile’.
De succesvolle zakenman Adriano (Riccardo Scamarcio) wordt verdacht van moord in ‘Il testimone invisibile’.

De rijke zakenman Adriano heeft het voor elkaar. Hij is ‘ondernemer van het jaar’ en woont met zijn gezin in een luxe appartement. O ja, hij heeft ook een minnares, de jongere Laura. Als zij dood wordt aangetroffen in een hotelkamer waar hij zelf bewusteloos in een plasje bloed ligt, wordt hij verdacht van moord. Vooral omdat de hoteldeur van binnenuit is afgesloten en er ogenschijnlijk niemand binnen is geweest. Maar Adriano ontkent elke betrokkenheid.

Hij krijgt bezoek van Virginia, een door zijn advocaat speciaal ingehuurde kordate advocate met veel ervaring in dit soort zaken. Samen lopen ze nog één keer zijn verklaring door, vooral omdat er volgens Virginia een onbekende getuige op weg is naar de openbaar aanklager. Wat kan deze getuige gezien hebben en hoe kan Virginia vervolgens Adriano toch vrijpleiten? Dat kan alleen als hij volledige openheid van zaken geeft.

‘Rijk aan plottwists!’ is het citaat op het affiche van de Italiaanse film Il testimone invisibile (De onzichtbare getuige), een remake van de Spaanse film Contratiempo (2016). Met die plotwendingen zit het wel snor. Of ze ook echt verrassen hangt van de oplettendheid van de kijker af.

Net als Virginia doet, is het niet moeilijk gaten te schieten in Adriano’s steeds veranderende verklaringen. De meeste zijn in meer of mindere mate onwaarschijnlijk, dus moet er iets anders aan de hand zijn. De ultieme, al dan niet slimme plottwist brengt uitkomst. Deze lichtgewicht thriller is even glad als zijn arrogante, onsympathieke hoofdpersoon. Die mag best naar de gevangenis.