Derk Wiersum

Giërmo B. verdacht van medeplegen moord advocaat

De 36-jarige Giërmo B. wordt verdacht van het medeplegen van moord op advocaat Derk Wiersum. B. moet volgende week woensdag voor de rechter verschijnen. Justitie verdenkt hem van „moord in vereniging”, staat in de tenlastelegging. Dat wil zeggen dat hij er samen met anderen van wordt verdacht moord met voorbedachten rade te hebben gepleegd op Wiersum. Die moord is volgens het OM met „opzet en na kalm en rustig overleg” uitgevoerd. B. was ook de bestuurder van de bij de moord gebruikte vluchtauto, aldus justitie. Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de drugszaak rondom Redouan Taghi, werd in september doodgeschoten voor zijn huis in Buitenveldert. Nabil B. wordt inmiddels bijgestaan door anonieme advocaten, een unicum in Nederland. (NRC)