Al-Shabaab

VS sturen troepen naar aangevallen basis Kenia

Het Amerikaanse leger heeft maandag extra strijdkrachten naar Kenia gestuurd na de aanslag van terreurgroep Al-Shabaab op een militair vliegveld in Manda Bay zondag. Dat meldt Africa Command, de tak van het Amerikaanse leger die militaire operaties in Afrika coördineert. Bij die aanval kwamen drie Amerikanen om het leven. Volgens Africa Command gaat het om „gevechtsklare en snel inzetbare strijdkrachten” die onderdeel zijn van de zogeheten East Africa Response Force (EARF). Volgens anonieme bronnen van persbureau Reuters zijn er zo’n vijftig extra militairen naar Manda Bay gezonden. Op de militaire basis, die door zowel het Keniaanse als het Amerikaanse leger gebruikt wordt, waren op het moment van de aanval een kleine 150 personeelsleden van de Amerikaanse Defensie aanwezig, onder wie een onbekend aantal militairen. (NRC)