Zuid-Tirol

Man rijdt op Duitse toeristen in: zes doden, elf gewond

In Noord-Italië nabij de grens met Oostenrijk is zondag een auto ingereden op een groep van zeventien mensen. Zeker zes personen zijn om het leven gekomen en nog eens elf mensen zijn gewond geraakt. Enkelen van hen verkeren nog in levensgevaar. Dat melden diverse Italiaanse en Duitse media.

De bestuurder van de auto die ongedeerd bleef is een 28-jarige man uit Kiens, een dorp in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA was de bestuurder onder invloed van alcohol. Er zou een zeer hoog alcoholgehalte in zijn bloed zijn aangetroffen. De Italiaan is aangehouden op verdenking van meervoudige doodslag.

De slachtoffers hebben vermoedelijk allemaal de Duitse nationaliteit. Ze maakten deel uit van een groep vakantiegangers uit Duitsland. Het zijn voornamelijk studenten van onder de 25, meldden Duitse media. Ze werden door de auto geraakt toen ze een bus uitstapten en de weg overstaken om naar hun hotel te gaan.

De aanrijding vond zaterdagnacht plaats in Luttach in de gemeente Ahrntal. Dat gebied in de provincie Zuid-Tirol is zeer populair onder jonge wintersporters. Er waren na het ongeluk zo’n 160 hulpverleners ingezet.