Technologie

Oostenrijks ministerie getroffen door ‘ernstige cyberaanval’

Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken is zaterdagavond getroffen door een „ernstige cyberaanval”. Vermoedelijk is de aanval gepleegd „door een ander land”, aldus het ministerie volgens het Oostenrijkse persbureau APA. „Vanwege de hevigheid en de aard van de aanval denken we dat een ander land erachter zit”, aldus de ministeries van Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken in een gezamenlijke verklaring. „In het verleden zijn andere Europese landen het slachtoffer geworden van soortgelijke aanvallen.” De aanval kwam aan het eind van de dag waarop in Salzburg door het partijcongres van de Groenen werd ingestemd met de coalitie tussen de Groenen, die voor het eerst meeregeren, en de conservatieve ÖVP van bondskanselier Sebastian Kurz. Dat coalitieakkoord werd op 1 januari gesloten. (NRC)