Eredivisie

Mo Allach stapt op als technisch directeur Vitesse

Mo Allach is niet langer technisch directeur bij Vitesse. De club heeft Marc van Hintum naar voren geschoven als technisch directeur op interimbasis. Allach (46) was van 2013 tot 2017 ook al verantwoordelijk voor technische zaken. Hij stapte eind 2017 over naar Maccabi Haifa in Israël, maar keerde in maart vorig jaar terug in Arnhem. In 2017 won Vitesse de KNVB-beker, de eerste prijs in de clubgeschiedenis. „Ik heb eind 2019 de balans opgemaakt waar ik sta en hoe ik verder wil gaan met mijn loopbaan. Na zo’n overweging vind ik dat je eerlijk naar elkaar moet zijn en dan samen een beslissing moet nemen die zowel het beste is voor de club als voor mijzelf”, stelt Allach, die zich vorige week ziek had gemeld. De club presenteerde op 30 december Edward Sturing als nieuwe trainer nadat de Rus Leonid Sloetski was opgestapt. (ANP)