Engels bekervoetbal

Cocu’s Derby County, met Rooney, stunt in FA Cup

Trainer Phillip Cocu heeft zondag met Derby County voor een verrassing gezorgd door Crystal Palace uit te schakelen in de derde ronde van de FA Cup: 0-1. Chris Martin maakte het winnende doelpunt voor Derby County, dat zeventiende staat in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Bij Derby County was Wayne Rooney de aanvoerder en verdedigde de Nederlander Kelle Roos het doel. Luka Milivojevic (Crystal Palace) werd in de 63ste minuut met rood van het veld gestuurd.

Liverpool versloeg stadgenoot Everton zondag met 1-0 door een doelpunt van Curtis Jones. De ‘Reds’ speelden met een B-team, Everton verscheen in de sterkste formatie. Net als Manchester United, dat met 0-0 gelijk speelde tegen Wolverhampton, moet Tottenham Hotspur op herhaling. Spurs-coach José Mourinho zag zijn ploeg bij Middlesbrough, de nummer 16 van het Championship, op 1-1- blijven steken. Ashley Fletcher zette de thuisploeg in de tweede helft op 1-0. Lucas Moura bracht Spurs elf minuten later op gelijke hoogte. Middlesbrough-doelman Tomas Mejías hield zijn team daarna op de been.

Chelsea won eenvoudig van Nottingham Forest: 2-0. De ploeg van trainer Frank Lampard besliste het duel al in de eerste helft. Callum Hudson-Odoi bracht in de zesde minuut de 1-0 op het scorebord. Ross Barkley verdubbelde na een half uur de voorsprong.

Sheffield United won met 2-1 van AFC Fylde, een club uit de National League, het vijfde niveau in Engeland. Sheffield-doelman Michael Verrips moest in de eerste helft worden vervangen, nadat hij in botsing was gekomen met zijn ploeggenoot Kean Bryan. Callum Robinson en Leon Clarke zorgden voor de doelpunten. Jordan Williams bracht voor Fylde nog even de spanning terug met de 2-1. (ANP)