Australië

Noodfonds 1,25 miljard euro voor wederopbouw na bosbranden

De Australische regering maakt twee miljard Australische dollar (1,25 miljard euro) vrij voor de wederopbouw na de bosbranden. Dat heeft premier Scott Morrison maandag bekendgemaakt. Het geld komt in een fonds dat er de komende twee jaar voor moet zorgen dat „gezinnen, boeren en ondernemers die zijn getroffen door deze ongekende bosbranden de steun krijgen die ze nodig hebben”, aldus de premier. Op Twitter schreef hij dat, hoewel de eerste aandacht uitgaat naar hulpverlening en evacuatie, het land ook moet „klaarstaan om de gemeenschappen die zijn getroffen door de bosbranden te helpen met wederopbouw”. Zo’n zes miljoen hectare grond is verwoest door de bosbranden die al aan 24 mensen het leven kostten. Ook moesten tienduizenden mensen worden geëvacueerd. (NRC)