Voetbal

Ibrahimovic: ‘Meer interesse voor mij dan tien jaar terug’

Zlatan Ibrahimovic wordt welkom geheten door supporters van AC Milan.
Zlatan Ibrahimovic wordt welkom geheten door supporters van AC Milan. Foto Claudio Furlan/La Presse

Zlatan Ibrahimovic is vrijdag officieel gepresenteerd bij AC Milan. De Zweedse aanvaller kreeg naar eigen zeggen op zijn 38ste meer aanbiedingen dan toen hij tien jaar jonger was. Bij Milan zag hij de grootste uitdaging. „Ik was op zoek naar een aanbieding die mijn adrenaline zou verhogen. Op deze leeftijd speel je niet meer voor het geld”, zei Ibrahimovic.

AC Milan staat dit seizoen na zeventien wedstrijden met 21 punten in de middenmoot van de Serie A. Stadgenoot Internazionale en Juventus, koplopers in de Italiaanse competitie, hebben het dubbele aantal punten. „Het team is misschien niet meer wat het vroeger was”, zei Ibrahimovic. „Ik kom de club helpen. De club kan veel beter en moet ook beter. Maar het wordt een marathon, geen sprint over honderd meter.” Hij tekende een contract tot de zomer van dit jaar. „Als het goed gaat, dan wil ik zeker blijven. De komende maanden zijn belangrijk om te zien hoe fit ik ben. Ik ben fit en heb goed getraind, alleen nog niet met de bal. Maar ik kan direct spelen als het moet.”

Ibrahimovic speelde van 2010 tot 2012 ook voor AC Milan. In 2011 werd de club landskampioen, daarna ging de titel elk jaar naar naar Juventus. (ANP)