‘Ik eet bijna altijd hetzelfde ontbijt’

In het mandje

Celeste Coster (25), die een educatieve masteropleiding geschiedenis volgt, eet vanavond pastinaaksoep uit een verspakket. „Ik heb wel eerder pastinaaksoep gegeten, maar nog niet uit dit pakket.”

Koop je vaker verspakketten?

„Soms, het is wel lekker makkelijk. Hier hoef je bijna niets meer aan toe te voegen. Een tijd geleden wilde ik een tomatensoeppakket kopen, maar heb ik in plaats daarvan gespiekt wat erin zat, de ingrediënten los gekocht en de soep zelf gemaakt. Het was de lekkerste soep tot nu toe! Nu het koud en vochtig weer is eet ik graag soep. Het is eenvoudig te bereiden en gezond eten voordat de feestdagen weer beginnen.”

Wat neem je verder mee?

„Komkommer en trostomaten voor op brood, bananen en koffiecups. Halfvolle yoghurt voor het ontbijt. En aloë vera douchegel.”

Zijn er aanbiedingen bij?

„Ik zocht al naar tomaten, maar haalde deze trostomaten omdat ze in de aanbieding zijn. Ik weet dat groente en fruit hier standaard goedkoper zijn, dus dat koop ik hier. Maar muesli heb ik liever van Lidl, die vind ik lekkerder.”

Maak je een lijstje?

„Niet echt. Ik doe drie keer per week boodschappen en vul dan de vaste dingen die ik eet als ontbijt en lunch aan als ze bijna op zijn. Ik ben daar heel saai in: ik heb bijna altijd hetzelfde ontbijt en middageten. ’s Ochtends muesli met yoghurt, noten en fruit, als lunch donkerbruin brood met kaas, hummus en tomaten.”