Thuiskok

Noedelbowl

Fresh oyster mushrooms photographed close up on a white background.
Fresh oyster mushrooms photographed close up on a white background.

Zo, na alle festiviteiten en feestmalen is het fijn om weer even wat gezonder te eten. Daarom sluiten we de week af met deze vegetarische noedelbowl met oesterzwammen, sugersnaps en een zoetzure dressing. Ikzelf houd altijd wat meer van zuur en daarom vind ik de dressing in dit recept iets te zoet, dus houdt daarmee rekening als u dat naar smaak aanpast.

Schil de wortel en rettich en snijd in dunne reepjes. Week het gedroogde zeewier vijf minuten in kokend water tot het zacht wordt. Meng voor de dressing de azijn, oestersaus en chilisaus in een kom. Zet twee pannen met gezouten kokend water op.

Verdeel de broccoli in roosjes, schil en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in vijf minuten beetgaar. Schep de broccoli eruit en blancheer de sugarsnaps in drie minuten. Kook in een andere pan de udonnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af.

Verhit de grillpan en bestrijk met de olie. Grill de oesterzwammen twee tot drie minuten in de grillpan. Verdeel de noedels over de kommen, verdeel er mooi de groenten en het zeewier over. Giet er de dressing over en bestrooi met shiso. Serveer met de kroepoek.