Nissan

Ghosn droeg tijdens vlucht tweede Frans paspoort bij zich

Carlos Ghosn, de van fraude verdachte ex-topman van Nissan, had een tweede Frans paspoort en droeg dit ‘reserve-exemplaar’ bij zich toen hij Japan ontvluchtte. Dat meldt de Japanse omroep NHK. Dat is opmerkelijk, omdat Ghosn pas op borgtocht vrij kon komen na het afgeven van zijn identiteitsbewijzen aan zijn advocaten. Dit om het risico op vluchten te verkleinen. Ghosn was sinds april op borgtocht vrij. Maandag dook hij opeens op in de Libanese hoofdstad Beiroet. Volgens Libanese bronnen kwam Ghosn legaal, op een Frans paspoort het land binnen. In Turkije zijn volgens Reuters donderdag zeven mensen opgepakt, onder wie vier piloten, die ervan worden verdacht een rol te hebben gespeeld bij het vervoeren van Ghosn. Hij is via Istanbul met een privévlucht naar Libanon gereisd. (NRC)