Man schiet op agenten in Paterswolde

Er werd vannacht melding gemaakt van mishandeling in een woning in Paterswolde. In de straat waar dat zou zijn gebeurd, is op agenten geschoten.
Agenten reageerden op een melding van mishandeling in een woning.
Agenten reageerden op een melding van mishandeling in een woning. Foto Koen van Velzen/ANP

Politieagenten zijn donderdagnacht in het Drentse dorp Paterswolde in een vuurgevecht verwikkeld geraakt. Ze waren afgekomen op een melding van mishandeling in een woning. Eenmaal ter plaatse werden ze onder vuur genomen en schoten de agenten op hun beurt terug. Daarbij is niemand gewond geraakt.

Rond 03.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een man die zijn vriendin zou hebben mishandeld in een woning aan de Hayo Hindriksweg en haar daar vervolgens zou hebben opgesloten. Toen de agenten aankwamen, werd vanuit een nabijgelegen steeg op ze geschoten. Het was donker en onoverzichtelijk in de straat, zegt een politiewoordvoerder, waarop agenten besloten het gebied af te zetten en een arrestatieteam op te roepen.

Die eenheid kon de verdachte later aanhouden in een nabijgelegen achtertuin. In de buurt is een vuurwapen gevonden. Er wordt nog onderzocht of daarmee op de agenten is geschoten. In verband met het schietincident is de vriendin van de verdachte ook aangehouden. Omdat de man die op agenten schoot „kennelijk bij haar hoorde” wil de politie een uitgebreide verklaring van haar opnemen. De politie onderzoekt of er nog meer wapens in de woning van het stel liggen.