Criminaliteit

Bombrieven gestuurd naar hotel en bedrijven

Bij een hotel in Amsterdam is vrijdag opnieuw een bombrief bezorgd. De recherche, forensische opsporing en de explosievendienst van de politie doen onderzoek. Het gaat om het luxe hotel Okura in Amsterdam-Zuid. Het personeel van het hotel zou iets voor 9.00 uur de politie hebben gebeld. Het pand wordt niet ontruimd. Volgens regiozender AT5 is de EOD ook ter plaatse. De brief is op dezelfde manier ondertekend als brieven die eerder deze week bij verschillende bedrijven in grote steden werden bezorgd. Onder meer een hotel en een tankstation in Amsterdam ontvingen afgelopen week zo’n brief in de post. Ook bij een makelaarskantoor in Utrecht en bij een tankstation en autobedrijf in Rotterdam werd dergelijke post bezorgd. Een van de brieven die in Rotterdam werd bezorgd, bevatte een explosief. De brief was retour gestuurd aan een incassobureau CIB. Alle brieven hadden een sticker met het logo van dat incassobureau. Of de vrijdag bezorgde brief ook zo’n sticker had, is nog niet bevestigd. (NRC)