Circusartiesten gewond door val tijdens voorstelling Carré

De twee circusartiesten vielen ongeveer tien meter naar beneden. Eén van hen raakte daarbij zwaargewond.
De 'Sky Angels' treden op in Monte Carlo in Monaco, in januari 2017.
De 'Sky Angels' treden op in Monte Carlo in Monaco, in januari 2017. Foto Valery Hache/EPA/Pool AP

Twee trapezeartiesten van het Wereldkerstcircus zijn vrijdag gewond geraakt bij een val van ongeveer tien meter tijdens een voorstelling in theater Carré in Amsterdam. Dat bevestigt de politie Amsterdam. Een van hen raakte zwaargewond. De artiesten zijn beiden buiten levensgevaar, zegt de producent van het Wereldkerstcircus tegen persbureau ANP.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is vooralsnog onduidelijk. Een getuige zegt tegen AT5 dat een van de artiesten bewusteloos op de vloer lag na de val. Dat kon de politie niet bevestigen.

De artiesten, een Russisch echtpaar dat optreedt onder de naam ‘Sky Angels’, zijn naar het ziekenhuis gebracht en waren volgens de producent toen aanspreekbaar. In de act houdt het duo alleen met hun tanden de trapeze vast. Daarbij wordt geen gebruikgemaakt van een vangnet.

Het Wereldkerstcircus bestaat uit artiesten uit de internationale circuswereld en viert dit jaar het 35-jarig jubileum in Carré. De shows die gepland staan voor zaterdag en zondag gaan vooralsnog gewoon door, zegt de producent tegen ANP. Het Wereldkerstcircus is volgens hem „zeer geschokt”. „Het is triest dat de show op zo’n manier eindigt,” aldus de producent.