Bagagecontrole

Bagagescan op Schiphol volledig over op 3D

Bagagecontrole Dankzij nieuwe scantechnologie kan Schiphol sneller bagage controleren. Laptops en toiletspullen hoeven passagiers niet meer uit hun handbagage te halen.

Schiphol wordt dit jaar de eerste luchthaven ter wereld waar reizigers bij elke scanner hun laptop of toilettas in hun handbagage kunnen houden. In 2015 begon Schiphol experimenten met de 3D CT-scanner. Die controleert koffers en tassen op explosieven met 360-gradenröntgenapparatuur zoals je die ook in ziekenhuizen vindt. Bijna alle securitychecks zijn inmiddels opgewaardeerd naar 3D. Voordeel daarvan is dat Schiphol meer reizigers per uur kan verwerken. Alleen mensen die naar bestemmingen in de Schengenzone vliegen, of overstappen vanuit de Schengenzone, worden nog door oude scanners gecontroleerd. Die apparatuur wordt in de loop van 2020 vervangen. (NRC)

Hoe wordt je bagage gescand op Schiphol? E6-7