Overlast

Toestemming nodig voor trouwstoet in Rotterdam

Echtparen en bruiloftsgasten die een huwelijk luister bij willen zetten door met een trouwstoet door Rotterdam te rijden, hebben daar vanaf woensdag toestemming voor nodig van de gemeente. Wie de stoet niet aanmeldt, riskeert een geldboete. „In de Algemeen Plaatselijke Verordening van de gemeente Rotterdam is het maximale bedrag voor een overtreding 4.150 euro, maar in de praktijk komt het bedrag uit op rond de 100 euro”, zegt een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De gemeente wil met de meldplicht de strijd aangaan met de overlast die wordt veroorzaakt door trouwstoeten. Aanleiding is een reeks incidenten afgelopen jaar. Zo wordt de broer van een bruid die meereed in een trouwstoet ervan verdacht een politieagent knock-out te hebben geslagen. Dat gebeurde bij een controle na onnodig toeteren en gevaarlijk rijgedrag door de deelnemers. De verdachte, die enkele maanden na het voorval werd aangehouden, zit in voorarrest. (ANP)