Darts

Michael van Gerwen verliest wereldtitel aan Schot Peter Wright

Darter Michael van Gerwen heeft zijn wereldtitel woensdagavond verrassend verspeeld. De nummer één van de wereld verloor in de WK-finale in Londen met 7-3 van de Schot Peter Wright. De 30-jarige Van Gerwen won de wereldtitel in 2014, 2017 en 2019. Voor zijn eerste titel had hij de negentien jaar oudere Wright in 2014 nog wel verslagen. Dit keer faalde de onttroonde titelhouder te vaak bij het uitgooien op de ‘dubbels’. Van Gerwen gaf na afloop bij de Britse tv-zender Sky Sports toe dat hij niet goed had gespeeld. „Ik kan alleen mijzelf iets kwalijk nemen. Ik had meer kansen, maar als je die niet benut tegen een speler als Peter Wright, dan win je niet.” Voor Wright was het zijn eerste wereldtitel bij dartsbond PDC. Hij gooide een gemiddelde van 103,22 punten; Van Gerwen gooide 102,88. (ANP)