Achttien doden door neerstorten militair vliegtuig Soedan

Het vliegtuig vertrok vanuit de regio West-Darfur, waar deze week een dodelijke aanval plaatsvond op een vluchtelingenkamp.
Een vluchtelingenkamp nabij Geneina in West-Darfur werd begin deze week aangevallen. Het neergestorte vliegtuig had hulpgoederen naar de regio.
Een vluchtelingenkamp nabij Geneina in West-Darfur werd begin deze week aangevallen. Het neergestorte vliegtuig had hulpgoederen naar de regio. Foto AP

Achttien inzittenden - onder wie vier kinderen - zijn donderdag omgekomen in de Soedanese regio West-Darfur toen een militair vliegtuig vijf minuten na vertrek neerstortte. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Onder de passagiers zouden zich acht burgers hebben bevonden. Het is onduidelijk wat de crash veroorzaakt heeft.

Het ongeluk gebeurde op ongeveer tien kilometer afstand van de luchthaven in Geneina. Het vliegtuig had hulpgoederen gebracht naar het gebied en vervoerde op de terugweg, naast acht burgers, ook drie rechters naar de Soedanese hoofdstad Khartoum.

Nabij Geneina, de hoofdstad van West-Darfur, vonden zondag en maandag aanvallen plaats op een vluchtelingenkamp, waarbij volgens AFP zeker 48 mensen zijn omgekomen. Ruim 240 anderen zijn gewond geraakt. Leden van een Arabische stam zouden het kamp hebben beschoten en deels in brand hebben gezet.