In beeld

In beeld: overal ter wereld knalden, dansten en doken mensen 2020 in

In elke tijdzone Oud en Nieuw: overal ter wereld kwamen mensen in de afgelopen 24 uur samen om het nieuwe jaar te vieren. In veel plaatsen werden speciale evenementen en vuurwerkshows georganiseerd. Dit waren enkele van de mooiste foto's van de jaarwisseling.
Rio de Janeiro vierde de komst van het nieuwe jaar onder het toeziend oog van Christus de Verlosser, het grote standbeeld op de berg Corcovado.
Foto Fernando Maia/EPA
Marco Fois neemt een duik in het water van de rivier de Tiber, in Rome. Op nieuwjaarsdag springen Romeinen van de Ponte Cavour, een traditie die sinds 1946 in acht wordt genomen.
Foto Filippo Monteforte/AFP
Duizenden toeschouwers hadden bijna allemaal hun telefoon al in de aanslag om een foto te maken van het moment dat de eerste vuurpijlen uiteenspatten boven de Arc de Triomphe. Met Oud en Nieuw wordt in Parijs een vuurwerkshow gehouden op de brede laan Champs-Élysées.
Foto Martin Bureau/AFP
Het Laakkwartier, een van de wijken in Den Haag waar vorige jaarwisseling nog een vreugdevuur was, op oudejaarsdag.
Foto Eric Brinkhorst
Ook in Sydney is een spektakel op een iconische plek in de stad. Vanaf de snelweg (de Cahill Expressway) is het vuurwerk te zien boven de haven en de beroemde Opera House. In een kwartiertje tijd werd ruim vier miljoen euro aan vuurwerk ontstoken. Ongeveer één miljoen mensen keken toe, volgens Australische media.
Foto Dean Lewins/AAP/AP
New Yorkers houden bij het aftellen naar het nieuwe jaar de ogen strak gericht op 'the ball', de 'tijdbal' die op oudejaarsavond naar beneden zakt van een vlaggenmast aan het dak van One Times Square. Als de bal om middernacht de grond raakt barst een groot feest los op het beroemde plein in New York.
Foto Angel Colmenares/EPA
Voor Amerikaanse militairen die in het buitenland gelegerd zijn, werden door het ministerie ook feestjes georganiseerd - zonder alcohol, dat wel. Op deze foto poseren drie leden van het marinierskorps tijdens een 'pizza party' op een luchtmachtbasis bij Erbil, in Irak.
Foto Angel Ruszkiewicz/U.S. Army/Reuters
Siervuurwerk ontploft boven het Rode Plein in Moskou.
Foto Dimitar Dilkoff/AFP
In Łódź werd het nieuwe jaar niet met vuurwerk ingeluid, maar met drones: die vlogen met LED-verlichting in verschillende formaties door de lucht boven de Poolse stad. Het was de eerste lichtshow op deze manier in Europa.
Foto Grzegorz Michalowski/EPA
Een man kijkt vanaf de branding van het beroemde strand Copacabana naar het vuurwerk van Rio de Janeiro.
Foto Bruna Prado/AP
Tijdens Oud en Nieuw verandert het financiële district van Frankfurt in een groot straatfeest. Vanaf het water - iets verwijderd van de hoge kantoren - hebben feestvierders goed zicht op het vuurwerk.
Foto Michael Probst/AP
In Londen is het grote reuzenrad London Eye, op de zuidelijke oever van de Theems, de locatie van het vuurwerk. De BBC zendt ook live beelden uit van het vuurwerk en de festiviteiten, waaronder een concert in Westminster. Deze jaarwisseling was het Craig David die het nieuwe jaar inluidde.
Foto Daniel Leal-Olivas/AFP
De jaarlijkse nieuwjaarsduik voor het Kurhaus in Scheveningen op 1 januari, gesponsord door worstenfabrikant Unox, gefotografeerd vanaf de pier. Ook in Amsterdam doken mensen het koude water in om het nieuwe jaar te vieren.
Foto Eric Brinkhorst
Ieder jaar nemen verstokte zwemmers een duik in de Berlijnse Orankesee, een meer in de stad. De mensen op deze foto zijn lid van de zwemgroep 'Berliner Seehunde'. Ze lieten aan de fotograaf weten dat het water niet zo koud was als vroeger bij de nieuwjaarsduik het geval was.
Foto Adam Berry/EPA
Op de laatste dag van het jaar wordt in het Zwitserse kuurdoord Villars-sur-Ollon gefietst van de besneeuwde hellingen van de Alpen. De race staat bekend als de 'Grand Prix St. Sylvestre' en deelnemers zijn vaak flink uitgedost. Deze foto is gemaakt met een drone.
Foto Valentin Flauraud/EPA
Woensdagochtend lagen de straten van Amsterdam vol met vuurwerkresten. Deze foto werd in het centrum van de stad genomen.
Foto Evert Elzinga/ANP