supermarkten

Jumbo wil groeien in grote steden en neemt zes winkels Marqt over

Supermarkten

Supermarktketen Jumbo wil groeien in de grote Nederlandse steden. Het Brabantse bedrijf is daar nu nog „ietsje ondervertegenwoordigd” en wil de komende tijd „een inhaalslag maken”, zo stelde financieel topman Ton van Veen maandag. Jumbo neemt daarom nu zes winkels over van duurzame concurrenten Marqt en Ekoplaza. Het is voor Jumbo nu vooral zoeken naar panden die het kan overnemen, aldus de financieel topman. Eerder deze maand kondigde Jumbo al aan zeventien stadswinkels van warenhuisketen HEMA over te nemen. Die transactie maakt deel uit van een grotere samenwerking. Na de overname houdt Marqt nog negen filialen over. Mede door overname is de omzet van Jumbo in 2019 met 14 procent gegroeid, tot 8,4 miljard euro. Jumbo hoopt verder uit te breiden in België. (NRC)