Picasso-schilderij vernield in Tate Modern in Londen

Een man zou zaterdag een scheur hebben gemaakt in het schilderij Buste van een vrouw (1944), dat ongeveer 23 miljoen euro waard is.
Het Tate Modern in Londen.
Het Tate Modern in Londen. Foto Matt Dunham/Reuters

De Britse politie heeft dinsdag een twintigjarige man in staat van beschuldiging gesteld voor het vernielen van een schilderij van de Spaanse kunstschilder Pablo Picasso in het Tate Modern in Londen. Dat meldt de BBC. De man zou zaterdag een scheur hebben gemaakt in het schilderij Buste van een vrouw (1944), dat ongeveer 23 miljoen euro waard is.

De schade aan het schilderij wordt onderzocht door het museum. De verdachte, een jongeman uit Noord-Londen, ontkent verantwoordelijk te zijn voor de vernieling. Het is onduidelijk hoe het schilderij er precies aan toe is en of het nog hersteld kan worden.

Het werk van Picasso toont zijn geliefde Dora Maar. De Spaanse kunstenaar maakte het schilderij in mei 1944 in Parijs, gedurende de laatste maanden van de bezetting door de Duitsers ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.