Geweld

Zestienjarig slachtoffer van steekpartij in Drachten overleden

Een zestienjarige jongen uit Drachten is maandagochtend overleden aan de verwondingen die hij vorige week zondag opliep bij een steekincident in de Friese plaats. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan NRC. Twee jongens van veertien en vijftien jaar oud werden gearresteerd na de steekpartij. Het slachtoffer werd na het incident op zondag 22 december zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij zondag zestien werd en maandagochtend overleed. Kort na het incident voor een café op de Zuidkade in Drachten waren de emoties bij omstanders hoog opgelopen, aldus Omrop Fryslân. De oom van het slachtoffer zou een agent een gebroken neus hebben geslagen toen die hem maande weg te gaan bij zijn neefje. De vermoedelijke daders worden verhoord. (NRC)