Somalië

Zeker 81 doden door ontploffing autobom in centrum Mogadishu

Bij een bomaanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zaterdagochtend ten minste 81 doden gevallen. Ook raakten zeker 125 mensen gewond. De aanslag had plaats in het centrum van de Somalische stad, in de buurt van een checkpoint bij een druk belastingkantoor. Daar werd een autobom tot ontploffing gebracht. Onder de slachtoffers zouden vooral studenten en politiemensen zijn. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Veel mensen waren tijdens de ontploffing op weg naar hun werk. Het was een van de zwaarste aanslagen in jaren in Somalië. Twee jaar geleden kwamen ongeveer dertig mensen onder wie een voormalige minister om het leven in Mogadishu. Die aanslag werd toen opgeëist door de islamitische terreurgroep Al-Shabaab. (NRC)