Man aangehouden voor gooien vuurwerkbom onder politiebus

Op beelden is te zien dat een stuk vuurwerk onder een politiebus rolt, waarna twee explosies volgen. Als gevolg hiervan liep een agent blijvende gehoorschade op.
Politie in de Haagse wijk Duindorp.
Politie in de Haagse wijk Duindorp. Foto Sem van der Wal/ANP

De politie in Den Haag heeft maandag een 38-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht begin deze maand zwaar illegaal vuurwerk onder een politiebus te hebben gegooid. Door de explosie liep een inzittende politieagent blijvende gehoorschade op.

Het incident werd gefilmd vanuit een politiehelikopter. Op de beelden is te zien hoe een projectiel onder een politiebus rolt waar op dat moment zeven agenten in zitten. Vervolgens zijn er twee explosies.

Lees hier over de fakkeltocht in Scheveningen ter vervanging van het traditionele vreugdevuur

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging en poging tot mishandeling. Mogelijk hebben de andere betrokken agenten ook gehoorschade - zij zullen later nog een gehoortest ondergaan.

Geen vergunning voor vreugdevuren

Al sinds begin december is het onrustig in Den Haag omdat de gemeente besloot geen vergunningen te verlenen voor de traditionele vreugdevuren op de stranden van Scheveningen en Duindorp. Meerdere auto’s, scooters, bushokjes, afvalcontainers en een leegstaande kerk werden gesloopt of in brand gestoken.

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag eo Vanochtend hielden wij een 38-jarige Hagenaar aan die ervan wordt verdacht op 3 december een stuk zwaar illegaal vuurwerk naar een politiebus te hebben gegooid. Door de explosie onder het voertuig liep een agent blijvende gehoorschade op. Lees meer: https://t.co/HRcmbe5fdx https://t.co/lz7NXzI2iO