Engels voetbal

Virgil van Dijk wint ‘jubileumduel’ met koploper Liverpool

Liverpool heeft ook de laatste wedstrijd van 2019 gewonnen. Op Anfield werd Wolverhampton Wanderers zondag met 1-0 verslagen. De ploeg van manager Jürgen Klopp kreeg twee keer hulp van de VAR. Het doelpunt van Sadio Mané werd goedgekeurd en de gelijkmaker van Pedro Neto niet. Zo vierde Virgil van Dijk in zijn honderdste wedstrijd voor Liverpool de achttiende competitiezege van dit seizoen. Aanvoerder Jordan Henderson speelde zijn 350ste duel voor de ‘Reds’. De koploper in de Premier League heeft een voorsprong van dertien punten op Leicester City en heeft nog een duel tegoed. Leicester, dat vorige week thuis met 4-0 had verloren van Liverpool, herstelde zich zaterdag met een 2-1 overwinning op West Ham United. Chelsea won zondag de Londense derby tegen Arsenal dankzij twee goals in de slotfase met 2-1. (ANP)