Derby

Rangers winnaar

Foto’s reuters

’The Old Firm’, de strijd tussen de Schotse voetbalgrootmachten Celtic en Rangers, is een van de zwaarst beladen derby’s wereldwijd. Zondag won Rangers in Glasgow voor het eerst sinds 2010 bij aartsrivaal en stadgenoot Celtic. Rangers – in 2011 voor het laatst landskampioen, in 2012 failliet verklaard en in 2016 teruggekeerd op het hoogste niveau – versloeg de koploper op Celtic Park met 2-1. Met een duel minder gespeeld staat Rangers op twee punten van de kampioen van de afgelopen acht seizoenen. Ryan Kent opende de score voor Rangers (foto boven). Odsonne Édouard maakte gelijk, maar Nikola Katic bezorgde Rangers de zege. Manager Steven Gerrard vierde de zege uitbundig. De oud-speler van Liverpool kuste een televisiecamera en sprong zijn spelers in de armen.