Darts

Michael van Gerwen met overmacht naar halve finale WK

Michael van Gerwen is een stap dichter bij prolongatie van zijn wereldtitel darts. De dertigjarige Nederlander bereikte zondag in Londen de laatste vier van het WK van dartsbond PDC door een gemakkelijke overwinning op de Litouwer Darius Labanauskas: 5-2. Labanauskas was op het vorige WK verantwoordelijk voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld. Tegen Van Gerwen kwam de Litouwer op 1-0 in sets. De drievoudig wereldkampioen herstelde zich door de volgende drie sets te winnen, maar zag zijn tegenstander door een paar missers op de dubbels toch terugkomen tot 3-2. Mede doordat Labanauskas moeite had met het uitgooien van de legs, kon Van Gerwen de partij daarna snel beslissen. Met zijn zesde pijl voor de zege was het raak. In de halve finale speelt Van Gerwen maandag tegen Nathan Aspinall uit Engeland. (ANP)