Abonnementsprijzen

Miljoenenboete telecomproviders voor delen onjuiste informatie

Telecomproviders KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone moeten miljoenenboetes betalen omdat zij „onjuiste en onvolledige informatie over hun aanbod” op hun websites hebben gedeeld. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt maandag bekendgemaakt. De boetes variëren van 2.715.000 euro voor Tele2 tot 3.907.000 euro (T-Mobile). KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone vermelden alle vier niet duidelijk dat er eenmalige kosten worden gerekend bij de aanbieding van een abonnement. Tele2 en T-Mobile zeggen verder dat bepaalde databundels onbeperkt gebruikt kunnen worden, terwijl er een limiet bestaat. KPN deed hetzelfde met bel- en sms-bundels. Vodafone bood een abonnementsprijs aan die alleen gold voor consumenten die al internetklant waren bij Ziggo. (NRC)