Van Gerwen naar halve finale WK darts

Michael van Gerwen versloeg zondag in de kwartfinale van het WK darts Darius Labanauskas uit Litouwen met 5-2.
Michael van Gerwen tijdens het WK darts afgelopen vrijdag.
Michael van Gerwen tijdens het WK darts afgelopen vrijdag. Foto Jordan Mansfield/Getty Images

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de halve finale van het WK darts in Londen. Hiermee is hij weer een stap dichter bij het prolongeren van zijn wereldtitel. Hij versloeg Darius Labanauskas uit Litouwen met 5-2. In de halve finale staat hem een duel met de Brit Nathan Aspinall te wachten.

Twitter avatar OfficialPDC PDC Darts VAN GERWEN WINS! Michael van Gerwen sets up a Semi-Final clash with Nathan Aspinall after a hard-fought 5-2 win over Darius Labanauskas! https://t.co/Cep382ziA4

Labanauskas was op het vorige WK verantwoordelijk voor de uitschakeling van Raymond van Barneveld. Tegen Van Gerwen kwam de Litouwer op 1-0 in sets. De wereldkampioen herstelde zich met de winst van drie sets, maar zag zijn tegenstander door wat missers op de dubbels toch terugkomen tot 3-2. Mede doordat Labanauskas moeite had met het uitgooien van de legs, kon Van Gerwen de partij daarna snel beslissen.

Van Gerwen staat voor de zevende keer in de halve finales van het WK. Hij werd drie keer wereldkampioen. (ANP)

Lees meer over het WK darts: WK-sprookje van Engelse dartskoningin is voorbij