Israël

Premier Netanyahu blijft partijleider van Likud

Reuters

Reuters

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de verkiezingen om het leiderschap van de Likud-partij gewonnen. Van de 116.000 stemgerechtigde partijleden bracht minder dan 50 procent zijn stem uit. Netanyahu kreeg 72 procent van de stemmen. Op Twitter bedankte hij de partij: „Met de hulp van God zal ik Likud naar een overwinning leiden in de komende verkiezingen.” Kort daarop gaf Netanyahu’s uitdager, oud-minister Gideon Saar, zijn verlies toe. Netanyahu’s overwinning was veel groter dan vooraf werd gedacht. De premier is verwikkeld in corruptieschandalen en werd daar door zijn uitdager Saar ook op aangevallen. Netanyahu moet zijn partij in maart 2020 voor de derde keer binnen een jaar tijd leiden in de parlementsverkiezingen. Twee keer eerder slaagde hij er niet om een meerderheidscoalitie te vormen. Ook de oppositie lukte dat niet. (Reuters)