Honderden kilo’s vuurwerk buitgemaakt na ramkraak Tilburg

De vier daders gebruikten een eerder gestolen witte bestelbus bij de ramkraak op de Vuurwerk Knaller in de wijk Broekhoven.
Een Chinese rol in een vuurwerkhandel in Rijswijk. Beeld ter illustratie.
Een Chinese rol in een vuurwerkhandel in Rijswijk. Beeld ter illustratie. Foto Koen van Weel/ANP

Bij een ramkraak op een vuurwerkwinkel in Tilburg hebben dieven op de vroege ochtend van Eerste Kerstdag honderden kilo’s vuurwerk meegenomen. De politie schrijft donderdag op zoek te zijn naar „vier mogelijke daders”, die bij de kraak een eerder gestolen witte bestelbus gebruikten.

Twitter avatar Politie_Tilburg Politie Tilburg eo We zoeken getuigen van een ramkraak (25 dec rond 04:00 uur) op een vuurwerkwinkel aan de Leenherenstraat in #Tilburg. Daders gebruikten een witte bestelbus. Deze is vorige week gestolen aan de Schouwslootweg in #Waalwijk, ook hiervan zoeken we getuigen.
https://t.co/rVnoO79agZ

Volgens de politie werd woensdagochtend rond 04.00 uur gemeld dat „meerdere personen zich verdacht gedroegen” rond de Vuurwerk Knaller aan de Leenherenstraat in de wijk Broekhoven. Vier verdachten renden het pand uit en vluchtten op hoge snelheid in de bestelbus en een zwarte personenauto. De bus werd later elders in Tilburg aangetroffen op een parkeerplaats.

De vuurwerkwinkel schrijft op Facebook dat „een klein beetje vuurwerk” meegenomen is, maar de „schade en rompslomp” enorm zijn. Voor de gouden tip heeft de winkel 500 euro over, of 1.000 euro aan vuurwerk. De politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden van de ramkraak en de diefstal van de bus, in de nacht van 19 op 20 december gestolen aan de Schouwslootweg in Waalwijk.