Netanyahu gedwongen te schuilen vanwege raket uit Gazastrook

De Israëlische premier werd tijdens zijn verkiezingsbijeenkomst kort van het podium gehaald om te schuilen nadat de raketalarmen afgingen. Het leger onderschepte de raket in de lucht.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem op 22 december.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem op 22 december. Foto Sebastian Scheiner/EPA

Vanuit de Gazastrook is woensdag een raket afgevuurd op het plaatsje Ashkelon in het zuiden van Israël. Daar sprak op dat moment premier Benjamin Netanyahu op een campagnebijeenkomst in het kader van de interne partijverkiezingen van zijn conservatieve Likud-partij.

Volgens persbureau Reuters werd Netanyahu kort van het podium gehaald om te schuilen. Het Israëlische leger bevestigde de raketlancering, maar liet ook weten dat het de raket in de lucht wist neer te halen.

Twitter avatar IDF Israel Defense Forces On Hanukkah, the festival of miracles, Israel’s modern miracle—the Iron Dome—just intercepted a rocket mid-air after it was fired from #Gaza at Israeli civilians. https://t.co/IuuAfIIGv1

Op beelden van Israëlische televisiestations was te zien hoe bodyguards Netanyahu van het podium begeleidden nadat de raketalarmen afgingen. Zijn beveiligers brachten hem naar een schuilkelder. Nadat het gevaar was geweken, vervolgde de premier zijn campagnebijeenkomst. Netanyahu probeert aan te blijven als leider van Likud bij de partijleidersverkiezingen op donderdag.