Bus stort in ravijn in Indonesië, zeker 24 doden

De bus met tientallen passagiers stortte in een ravijn van 150 meter diep in de provincie Zuid-Sumatra en belandde in een rivier. Zeker dertien mensen raakten gewond.
Reddingswerkers bergen dinsdag een slachtoffer nadat een bus in een ravijn is gestort in de Indonesische provincie Zuid-Sumatra.
Reddingswerkers bergen dinsdag een slachtoffer nadat een bus in een ravijn is gestort in de Indonesische provincie Zuid-Sumatra. Basarnas / AFP

Zeker 24 mensen zijn omgekomen toen een bus maandagavond laat in een ravijn is gestort op het Indonesische eiland Sumatra. Dertien anderen raakten gewond. Dat heeft de politie verklaard, meldt persbureau AFP.

De bus met tientallen passagiers stortte tegen middernacht plaatselijke tijd in een ravijn van 150 meter diep in de provincie Zuid-Sumatra. Het voertuig belandde in een rivier, zei Dolly Gumara, een woordvoerder van de politie.

„Het voertuig botste tegen een betonnen wegbarrière voordat het in het ravijn stortte”, aldus Gumara. Volgens haar bevinden sommige mensen zich nog in de bus. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeluk.

Reddingswerkers zoeken op de plaats van het ongeluk naar overlevenden. Gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Reddingswerk verloopt moeizaam

Het ongeluk gebeurde in een afgelegen gebied nabij de plaats Pagar Alam. De ligging en het steile landschap bemoeilijken het reddingswerk.

De bus was afkomstig uit de provincie Bengkulu, met 27 passagiers aan boord. Overlevenden hebben tegen de politie gezegd dat er ongeveer vijftig mensen aan boord waren toen het ongeluk gebeurde.