Westerbeke baas politie Rotterdam

Hoofdofficier

De hoofdofficier van het landelijk parket Fred Westerbeke stapt over naar de politie. Hij wordt met ingang van april 2020 de baas van de politie-eenheid Rotterdam.

Westerbeke (57) is de opvolger van Frank Paauw, die dit voorjaar politiechef werd van Amsterdam. Westerbeke begon zijn loopbaan bij de politie in Rotterdam maar stapte over naar het Openbaar Ministerie. Hij was hoofdofficier van justitie in Utrecht en Rotterdam. Sinds 2014 was hij de baas van het Landelijk Parket. In die laatste functie was hij onder meer verantwoordelijk voor het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17 en diverse grote onderzoeken op het gebied van terrorisme en georganiseerde criminaliteit. Zijn vertrek is een grote aderlating voor het OM. De helft van de parketten, inclusief die in alle grote steden, worden nu geleid door een waarnemer omdat er geen geschikte kandidaten worden gevonden.

Westerbeke is blij met zijn terugkeer bij het Rotterdamse korps: „De mooiste regio van Nederland.” Burgemeester Ahmed Aboutaleb noemt de komst van Westerbeke goed nieuws voor de Rotterdamse regio.