Thuiskok

Gefermenteerde biefstuk

Zo, dus u wilde experimenteren? De verbazing zal groot zijn als u deze gefermenteerde biefstuk, volgens Koreaans recept, als hoofdgerecht (voorgerecht mag ook) serveert. De fermentatie zorgt ervoor dat het vlees malser en sappiger wordt. Begin wel op tijd, want de biefstuk moet 5 dagen marineren en daarna tussen 1 en 24 uur in de sous-vide. Lekker met kimchi, als u toch Koreaans bezig bent.

Mix het water met suiker, sojasaus, vissaus en appelsap tot de suiker is opgelost. Of verhit het water met de suiker en klop met een garde tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Voeg de sesamolie, mirin, sjalot, knoflook, rijstazijn en chilivlokken toe.

Prik met de meat tenderizer gaatjes in het vlees en vacumeer het in een vacuümzak samen met de marinade. Laat 5 dagen in de koelkast liggen.

Haal het stuk vlees uit de marinade en vacumeer nogmaals. Gaar het 1 uur sous-vide in een waterbad van 54 graden. Je kunt het vlees ook langer garen om het malser te maken. Laat afkoelen in ijswater. Bewaar tot gebruik.

Dep het vlees goed droog en verdeel in porties van 100 gram. Bak kort aan beide kanten en snijd in dunne plakken.