Het jaar in tien interviews

Voor het achtste jaar op rij vat NRC het jaar samen aan de hand van interviews. Tien zijn het er, waarin ook de grote nieuwsonderwerpen van 2019 langskomen. We volgden Jeanine Hennis in het jaar van ‘Hawija’ en poolreiziger Bernice Notenboom in het jaar van hitterecords. We spraken met Frank Wieland, de rechter die Holleeder veroordeelde tot levenslang. We zagen Duncan Laurence het Songfestival winnen, Raemon Sluiter breken met Kiki Bertens, Michiel van Erp zijn nieuwe tv-serie filmen, Merel van Vroonhoven voor de klas staan, Rutger Bregman een bestseller uitbrengen, Maarten Biesheuvel het eerste jaar doorkomen zonder zijn geliefde Eva, en Typhoon terugkomen van een serieuze burnout.

Lees ook: Het jaar in negen plekken

 
Over de foto’s: Alle geïnterviewden, met uitzondering van Jeanine Hennis, zijn geportreteerd door Lars van den Brink. De foto’s zijn daarna licht bewerkt. Niet door iets toe te voegen – het witte bord en de attributen zijn echt en samen met de geïnterviewde vastgelegd – maar wel door iets digitaal weg te halen, zoals het statief waarop het bord stond of een hengel visdraad waar, bijvoorbeeld, bij Bernice Notenboom het vliegtuigje aan hing.