Conversietherapieën

Duitsland verbiedt het aanprijzen en aanbieden van ‘homogenezing’

In Duitsland wordt binnenkort ‘homogenezing’ grotendeels verboden. De regering-Merkel heeft woensdagochtend een wetsvoorstel aangenomen waardoor aanbieders van conversietherapie voor lhbti’ers boetes tot 30.000 euro opgelegd kunnen krijgen. Ook het aanprijzen van de therapie wordt strafbaar. De behandeling blijft beschikbaar voor volwassenen die deze vrijwillig willen ondergaan. Hoe dit in praktijk wordt gecontroleerd, is niet duidelijk. Voor 16- tot 18-jarigen geldt straks een compleet verbod. Voornamelijk mensen in die leeftijdscategorie zouden de therapie ondergaan. Ook hun ouders en verzorgers kunnen volgens de nieuwe wet worden gestraft. De Duitse minister voor Volksgezondheid Spahn initieerde de wet. „Homoseksualiteit is geen ziekte. Daarom is alleen al de term ‘therapie’ misleidend”, zegt hij. „Deze zogenaamde therapie maakt ziek en niet gezond.” (NRC)