Thuiskok

Tweekleurensoep

Een tweekleurensoep van rode bietjes en groene waterkers. De truc van dit gerecht is dat je maar de helft van het zout nodig hebt die je normaal nodig hebt. De zoutloze rode bietensoep contrasteert sterk met de gezouten waterkerssoep. Houd een bietje apart en snijd de rest in blokjes. Fruit de rode ui een paar minuten in de olie en voeg de blokjes biet en het venkelzaad toe. Bak een paar minuten en schenk de bouillon erbij. Breng tegen de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Snijd de appel in heel kleine blokjes en voeg de helft toe aan de soep. Kook 5 minuten mee en pureer de soep met een staafmixer. Snijd de achtergehouden biet ook in kleine blokjes en meng met de appelblokjes. Meng het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Maak de waterkerssoep door in een pan de sjalotjes te fruiten in de boter. Voeg de bouillon en aardappelblokjes toe en breng tegen de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de crème fraîche en de waterkers toe en pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout, cayennepeper en nootmuskaat. Schenk de bietensoep in een diep bord. Maak met dezelfde hoeveelheid waterkerssoep een mooie swirl in de bietensoep. Schep een beetje van de biet-appelsalade in de soep en garneer met waterkers. Druppel extra vierge olie over de soep.