Miljoenen aan goud gestolen uit kluis in centrum Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een gebouw doorzocht vanwege aangifte van diefstal van een grote hoeveelheid goudstaven.
In het dinsdag door de Rotterdamse politie onderzochte gebouw aan de Coolsingel huisde vroeger de Hollandsche Bank-Unie.
In het dinsdag door de Rotterdamse politie onderzochte gebouw aan de Coolsingel huisde vroeger de Hollandsche Bank-Unie. Foto Koen Suyk/ANP

Uit een kluis in het centrum van Rotterdam is voor miljoenen euro’s aan goud gestolen. Een eenheid van de Rotterdamse politie heeft dinsdag een pand aan de Coolsingel doorzocht in verband met diefstal van de goudstaven, meldt de politie. Een 61-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de goudroof.

Een goudhandelaar deed enkele weken geleden aangifte van de diefstal. Zijn kluis, waarin de goudstaven hadden moeten liggen, bleek leeg toen hij een bedrijf de opdracht had gegeven het goud te verhandelen. In het gebouw aan de Coolsingel, genaamd Erasmushuis, huisde vroeger de Hollandsche Bank-Unie. Nu zit er onder andere een bedrijf dat kluisjes verhuurt aan particulieren.

Meerdere doorzoekingen in het land

Wat de doorzoeking dinsdag naast de aanhouding heeft opgeleverd, heeft de politie niet bekendgemaakt. Bij de doorzoeking was ook de bewakingseenheid van de politie aanwezig. Die bleef, deels uitgerust met automatische wapens, buiten het pand. Volgens de politie worden in verband met de aangifte dinsdag meerdere locaties in het land doorzocht.