Assen

Vijf mannen niet vervolgd voor dood zedenverdachte in speeltuin

Justitie gaat vijf mannen die verdacht werden van betrokkenheid bij de dood van een 32-jarige man in een speeltuin in de Assense wijk Peelo, augustus dit jaar, niet vervolgen. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de mannen bijgedragen aan het overlijden van het slachtoffer, maar geen strafbaar feit gepleegd. De vijf hielden de man in bedwang, omdat die het vierjarige dochtertje van één van de mannen misbruikt zou hebben. Het OM spreekt van „gerechtvaardigd burgeroptreden”. De man is volgens het OM gestorven aan een combinatie van een hartafwijking, drugs- en alcoholgebruik en „de inbedwanghouding”. De vader van het slachtoffer ging achter de verdachte aan. Die probeerde weg te fietsen, maar belandde in een vechtpartij met de vader. Toen de politie kwam, bleek hij overleden (NRC)