wereldbeker Schaatsen

Verbij aan kop van WB-klassement na zilver op 1.000 m

Kai Verbij en Hein Otterspeer hebben dit weekeinde bij de wereldbeker schaatsen in Nagano beiden een medaille veroverd op de 1.000 meter. Verbij won zilver in 1.08,67 en leidt nu in het wereldbekerklassement. Otterspeer won brons in 1.08,95. Het goud was voor Pavel Koelizjnikov, die een baanrecord reed: 1.08,45. Voor de Russische sprinter, hersteld van een enkelblessure, was het zijn eerste wereldbekerzege dit seizoen. Verbij eindigde vorig weekeinde in Kazachstan als derde, achter Thomas Krol die de wereldbeker in Japan oversloeg. Daardoor nam Verbij, regerend wereldkampioen op de 1.000 meter, de koppositie in het klassement over van Krol. Verbij was na zijn tweede plek niet helemaal tevreden. „Ik had zeker harder gekund. Ik rijd hier met nieuwe buizen. Het voelt nog een beetje onwennig aan”, zei hij bij de NOS. (ANP)