Voetbal

Depay dreigt EK te missen als gevolg van zware knieblessure

Memphis Depay lijkt na zondag een streep te kunnen zetten door het Europees Kampioenschap voetbal dat in juni begint. De aanvaller van het Nederlands elftal scheurde in een wedstrijd van zijn club Olympique Lyon tegen Stade Rennes zondag de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Volgens de Franse club is hij zeker maanden uitgeschakeld. Na de wedstrijd zei Lyon-directeur Juninho al dat gedacht werd aan een „serieuze blessure”. Depay heeft zelf nog niet gereageerd, maar volgens Olympique Lyon wordt hij binnenkort geopereerd. De nieuwe trainer van Lyon, Rudi Garcia, maakte Depay onlangs nog aanvoerder van zijn team. Vorige week maakte Depay vlak voor tijd de gelijkmaker tegen RB Leipzig in de groepsfase van de Champions League, waardoor de Franse ploeg de knock-outfase haalde. (NRC)