Veldrijden

Annemarie Worst en Mathieu van der Poel winnen Druivencross

Een dag na een zeldzame nederlaag in de veldrit van Ronse heeft Mathieu van der Poel zondag de Druivencross gewonnen. Bij de vrouwen ging de zege naar Annemarie Worst. Van der Poel begon in Overijse in de derde ronde aan een solo die duurde tot het einde. Daarmee boekte hij zijn tiende zege van het seizoen. De wereldkampioen was meer dan een jaar ongeslagen geweest, maar voelde zaterdag in de modder van Ronse een zware trainingsstage nog in de benen. De Belg Toon Aerts profiteerde. Ook diens landgenoot Eli Iserbyt bleef de Nederlander zaterdag nog voor. Zondag won Van der Poel met overmacht, voor de Brit Thomas Pidcock en de Belg Quinten Hermans. Annemarie Worst ging er zondag al in de eerste ronde vandoor en werd door haar concurrenten nooit meer teruggezien. Lucinda Brand werd tweede. (ANP)