Darts

Van Barneveld al in eerste ronde van het WK uitgeschakeld

Raymond van Barneveld is zaterdag in de eerste ronde van het WK in Londen uitgeschakeld. De 52-jarige Nederlandse darter verloor met 3-1 van de Amerikaan Darin Young, van wie hij nog nooit had verloren. Van Barneveld, die bezig was aan zijn laatste WK, was zwaar teleurgesteld. „Dit vergeef ik mezelf nooit meer”, zei de vijfvoudig wereldkampioen tegen RTL 7. Van Barneveld had geen verklaring voor zijn ondermaatse spel. „Ik was niet vrij in mijn hoofd. Ik dacht ik sterker was, maar ik blijk ook maar een amateur te zijn.” Van Barneveld maakte tijdens zijn partij tegen Young een radeloze indruk. Meermalen haalde hij hoofdschuddend zijn pijlen uit het bord, terwijl zijn Amerikaanse tegenstander juist ontspannen oogde. Van Barneveld schuwde de zelfkritiek niet. „Ik blijk niet sterk genoeg te zijn. Er overheerst walging.” (NRC)