Hockey

Topscorer Matla keert terug in selectie Nederlands team

Frédérique Matla keert terug in de selectie van het Nederlands hockeyelftal. Bondscoach Alyson Annan maakte vrijdag bekend dat de 22-jarige aanvalster van Den Bosch deel uitmaakt van een groep van 22 speelsters die zich gaat voorbereiden op de Olympische Spelen van Tokio 2020. De definitieve olympische selectie zal bestaan uit zestien speelsters en twee reserves. Matla ontbrak in de trainingsgroep die in september werd samengesteld. Ze kreeg van Annan „de ruimte om te werken aan enkele punten die ze van ons heeft gekregen”. In de eerste veertien wedstrijden van het hoofdklasseseizoen maakte Matla 25 doelpunten. Deze maand werd ze door de internationale hockeyfederatie FIH genomineerd voor de eretitels ‘grootste talent’ en ‘beste speelster’ van 2019. (ANP)