Corruptieaffaire Den Haag

Financiers van De Mos zijn verweven met gokwereld

De broers Akyol, uitbaters van het Haagse zalencentrum Opera en financiers van de partij van voormalig locoburgemeester Richard de Mos, zijn verweven met de illegale gokwereld in Den Haag. Dat blijkt uit onderzoek door NRC naar de affaire rond Groep de Mos.

Het OM verdenkt de broers Atilla en Erding Akyol ervan vergunningen te hebben verkregen door donaties aan de politieke partij van Richard de Mos te doen. De gemeente gaf hun eerder geen toestemming voor verruimde openingstijden voor hun zalencentrum. Nadat De Mos wethouder was geworden, kregen zij wel twee nachtvergunningen. Daarbij stapte de gemeente over signalen heen van banden tussen de broers en de illegale gokwereld. De ene broer was verdachte in een groot gok- en witwasonderzoek, een café van de ander werd gesloten wegens illegaal gokken. Daarnaast ontving de gemeente signalen dat in Opera „illegale kaartspelen” gespeeld worden. Ook zijn er problemen met de Belastingdienst. Erding Akyol zegt: „Jullie journalisten brengen gemeenteambtenaren maar op rare gedachten, over de vergunningen en zo.”

Wij helpen jou, jij helpt ons pagina 26-28