Thuiskok

Dadel-karameltaartjes

Dates on white background
Dates on white background

Door de kant-en-klare caramel of dulce de leche te gebruiken zijn deze taarten makkelijk te maken en minder tijdrovend. Zelf caramel maken kan natuurlijk ook. Let u erop dat de steranijs puur ter decoratie is, die kunt u verwijderen voor u de taart gaat nuttigen.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed twee ronde taartvormen van twaalf centimeter met bakpapier en laat rondom twee centimeter papier overhangen. Doe de dadels, het water en natriumbicarbonaat in een middelgrote hittebestendige kom en laat tien minuten weken. Doe het dadelmengsel, de boter en suiker in een foodprocessor en draai tot alles goed is gemengd. Voeg de eieren, het meel, de kaneel en koekkruiden toe en draai tot alles net is gemengd. Verdeel het beslag over de vormen. Zet 55–60 minuten in de oven of tot de taartjes gaar zijn (test met een prikker). Laat tien minuten afkoelen in de vorm, stort op een bakrooster en laat verder afkoelen. Snijd met een groot kartelmes de bovenkanten van de taartjes vlak. Zet beide op een taartplateau of -schaal. Strijk met een klein paletmes de karamel gelijkmatig uit over de bovenkant en zijkanten. Decoreer met steranijs.